top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRani

Make up trends 2019


Hallo allemaal! We zijn nog niet eens halverwege 2019 en de beauty-wereld heeft al heel wat nieuwe make up trends die nu heel populair zijn! In deze post laat ik jullie kennismaken met enkele trends en ben ik vooral benieuwd naar wat jullie ervan vinden; zouden jullie deze make up trends zelf ook uittesten? Laat het me weten in reacties onderaan!


Veel leesplezier!









Volle wenkbrauwen


Een make up trend die in de jaren 90 not done was... de bushy eyebrows.

Ik merkte deze trend voor het eerst op bij enkele modeshows vorig jaar want bijna alle modellen hadden de meest volle wenkbrauwen ooit! Vooraleer de volle wenkbrauw populair werd was het bijtekenen van de wenkbrauwen voor een lange tijd een trend in de beauty-wereld. Natuurlijk doet iedereen wat ze met hun wenkbrauwen willen doen maar we moesten onze trends toch wel eens aanpassen hé!


De bedoeling van zo'n volle wenkbrauw is eigenlijk dat je ze voor een lange tijd laat uitgroeien (wat voor velen een harde periode zal zijn denk ik). Dit wil zeggen dat je dus stopt met je wenkbrauwen te plukken zodat ze op hun eigen tempo kunnen groeien. Bij de ene groeien de haartjes wat sneller dan bij de ander dus het is belangrijk om tijdens deze periode vol te houden! Om de haartjes sneller te doen groeien kan je castorolie gebruiken. Dit is een natuurlijke olie dat de bloedcirculatie naar de haarfollikels stimuleert zodat je wenkies sneller zullen groeien. Nadat je de olie hebt opgedaan ga je de wenkbrauwen borstelen naar de richting die jij wilt. De laatste stap is je wenkbrauwen bijtekenen met een potlood, gel of wenkbrauwpoeder. Belangrijk om te weten is dat je hiervoor best een heel fijn borsteltje gebruikt om streepjes te trekken die dan op haartjes gaan lijken. Je wenkbrauw is nu al vol dus als je ze dan nog eens volledig gaat inkleuren worden het dikke strepen.


Wat vind jij van deze trend? Ben je pro of juist niet? Let me know!


Gradient lips


De volgende trend is afkomstig uit de Korean-beauty industry; namelijk de gradient lips.


Deze lip-trend is een nieuwe manier om lippenstift te dragen en is een populaire K-beauty trend. De bedoeling van deze gradient lips is dat je enkel het middenste deel (het deel waar je de lippen op elkaar duwt) gaat kleuren. Het lijkt heel simpel als je het zo op de foto ziet maar weet dat je hier wel enkele stappen voor moet volgen:

Om te beginnen breng je wat lipbalm op de lippen aan. Lipbalm (of bijvoorbeeld Vaseline) gaat ervoor zorgen dat je lippen wat minder droog zijn. Deze stap is nodig omdat je hierna foundation op je lippen gaat aanbrengen, wat de lippen een beetje doet uitdrogen.

De foundation zorgt voor een effen kleur en een schone lei om je lippenstift-kleur aan te brengen. Na de foundation start je met het aanbrengen van de lippenstift. In deze trend worden meestal roze/rode kleuren gebruikt omdat dit het sterkst opvalt maar je kan gerust ook met een perzik of zelfs paarse kleur werken; dat kies je zelf! De bedoeling is om de lippenstift nu enkel in het midden van de lippen aan te brengen zodat je het daarna naar de randen kan "uitvegen". Nadat je dit hebt gedaan neem je je vinger of een wattenstaafje en ga je vanaf het midden naar buiten werken. Je veegt de lippenstift dus beetje per beetje naar de randen van je lippen uit zodat er een mooie ombré te zien is.


Voor degenen die dit willen uittesten en de trend visueel willen zien: je kan er ook filmpjes over vinden op Youtube!


PS: deze trend werkt het beste met gewone lippenstift (of zelfs gekleurde lipbalm).

Gebruik hier dus geen liquid lipstick want deze zijn veel te mat waardoor je het moeilijk kan uitvegen.


Eyegloss


Eyegloss; het klinkt misschien een beetje vreemd als je er niets over weet maar het is wel één van de populairste trends van 2018-2019!


Deze trend is een leuke en speelse manier om je eyeshadow-game op te krikken. Zo past de eyegloss bijvoorbeeld bij festivals of andere feestjes om een trendy look te creëren. Je kan de gloss in het doorschijnend verkrijgen maar ondertussen zijn er ook enkele merken die gekleurde eyegloss' maken!


Merken die eyegloss verkopen zijn: M.A.C., Estée Lauder, NYX, B.A.E by Hema, Essence,...


Gekleurde mascara


De gekleurde mascara... nooit gedacht dat dit een trend zou zijn maar geloof het maar: het is super populair! Voor zover ik weet is de trend bekend geworden doordat het merk Colourpop hun gekleurde mascara's in januari lanceerde en worden deze mascara's door verschillende beautyguru's op Instagram en Youtube gebruikt.













De felle kleurtjes van Colourpop zorgen ervoor dat je oogschaduw-look een echte boost krijgt. Natuurlijk draag je een roze mascara niet zo gauw als je naar school of het werk gaat maar de trend is wel erg populair bij bv toneel, feestjes of festivals. Daarnaast gebruiken de beautygurus deze mascara graag omdat ze vaak felle looks met veel kleurtjes doen, waarbij een gekleurde mascara zeker niet misstaat. Ben je toch niet zo'n fan van de opvallende look kan je de mascara bijvoorbeeld enkel op je bovenste of onderste wimpers doen for that extra pop of color!





Fake sproeten


Oh ja, sproeten zijn weer helemaal in! De dames die al heel hun leven sproeten hebben: jullie staan nu in de spotlight! Deze trend kwam vooral in 2018 naar boven en werd zeer snel populair. Nu is de vraag: hoe maak je in godsnaam fake sproeten???


De producten die je hiervoor kan gebruiken zijn: een wenkbrauwpotlood (niet te donker), wenkbrauwverf dat je met een fijn penseeltje aanbrengt of voor degene die echt ver willen gaan kan je ook rode en bruine aquarelverf op je tandenborstel doen om zo met je vingers erover te gaan zodat het spetters creëert.


Je vraagt je misschien af op welke plaats je deze sproeten juist moet aanbrengen? Mensen met echte sproeten hebben vaak sproeten over hun hele gezicht of lichaam. Het zou je best veel moeite kosten om ook je armen vol sproeten te zetten natuurlijk, dus hou het misschien best bij enkel je gezicht. Je kan de sproeten op je neus, wangen, voorhoofd en kin tekenen. Belangrijk om te weten is dat je op je voorhoofd en kin zo subtiel mogelijk gaat tekenen maar rond de neus dan weer iets opvallender. Het mag dan wel fake zijn, toch wil je niet dat het té hard opvalt... anders zie je er zo uit:










Magnetic eyelashes


Voor de mensen die het beu zijn om dagelijks valse wimpers te dragen kunnen best ofwel wimperextensions laten zetten OF gebruik maken van de magnetische valse wimpers. Ik hoor jullie al denken "hoe kan er nu in godsnaam een magneet op een valse wimper zitten?", natuurlijk zijn deze magneten super super klein zodat het gebruiksvriendelijk is. Ik heb deze trend zelf getest en ik moet zeggen... je moet wel een handyman zijn om met zoiets te kunnen werken. Toen ik het uittestte was het eerder een flop en verschoven de magneetjes waardoor de valse wimpers gewoon van mijn eigen wimpers gleden. Dit kan natuurlijk ook aan mijn wimpers liggen omdat ze vrij klein zijn, dus je kan het zeker testen! Ik kocht ze op de Boozyshop en ze zijn van het merk Ardell lashes.


Wenkbrauwverf


Een andere wenkbrauw-trend die nu steeds populairder wordt: wenkbrauwverf.

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar heb al vaak genoeg gehoord dat dit een super easy manier is om je wenkbrauwen een kleurtje te geven.


Toen ik voor het eerst van wenkbrauwverf hoorde was het omdat het merk Wunderbrow op de markt kwam. Naar mijn weten zijn zij de trend op online begonnen maar er zijn ondertussen ook andere merken die deze verf verkopen. Het is eigenlijk maar een kwestie van je kleur te kiezen, je wenkies even thuis in de verf te zetten en een paar minuten te laten intrekken voor een mooi resultaat. Ik denk dat dit product vooral handig is voor mensen die in de ochtend geen tijd hebben om hun wenkbrauwen in te kleuren, of mensen die bijvoorbeeld veel gaan zwemmen of aan andere sporten doen waar je veel bij zweet. Je kan wenkbrauwverf online kopen zoals bij Douglas, Bol.com, DI Beauty, Boozyshop, Kruidvat of in sommige kapperszaken.


Tip: kleur ze van binnen naar buiten en gebruik meer verf op het staartje van je wenkbrauw.

Kleur het binnenste van je wenkbrauw niet te vol want je wil geen donkere streep van enkel en alleen één kleur!


Fluo oogschaduw


Oh ja, deze trend is zeker door Kylie Jenner gestart! Ze postte een paar maanden geleden enkele snapshots met fluo-gele en roze oogschaduw in de binnenste ooghoek. Jullie merken waarschijnlijk ook dat fluo in fashion weer hélemaal in is tegenwoordig, dus dacht Kylie "waarom dan ook niet in make up??".




Ik moet zeggen dat ik fan ben van deze trend. Je ziet het meer en meer verschijnen en het lijkt mij ook zoiets leuk omdat je ermee kan spelen; je kan bv een volledig zwarte outfit aandoen en alleen fluo in je make up dragen, of bijvoorbeeld één fluo kledingstuk dragen en dezelfde fluokleur in je oog-make up gaan gebruiken. Net zoals de meeste trends hierboven kan je deze make up alledaags of op festivals en feestjes dragen om je look af te maken!



Face-tattoo


Neen hoor, het tattoeëren van je gezicht is geen nieuwe make up trend van 2019.

De gezichtsstempels daarentegen wel! Krijg jij ook een déjà vu naar je kindertijd wanneer je het woord 'face-tattoo' hoort? Want ik wel...



Je zal het misschien niet geloven maar de gezichtsstempels zijn weer helemaal in. Natuurlijk zijn het deze keer geen 'My Little Pony' stickers of dergelijke maar echte stempels uit inkt dat nu de naam face tattoo heeft. Tegenwoordig zie ik de face tattoo-trend meer en meer op Instagram en Youtube verschijnen. De stempels worden vaak just for fun op de jukbeenderen of rond de ogen geplaatst en zijn vooral bekend bij make up artiesten die het speels willen houden. Zijn ze dan wel te verkrijgen in ons kleine Belgenlandje? Zeker en vast! Je kan ze kopen bij: B.A.E. by Hema, Rimmel (Kruidvat) en Grandado.com. Daarnaast verkoopt de UK website Cultbeauty ze ook online en kan je ze ook gemakkelijk op Bol.com vinden.



Zo, dit waren de populairste trends van 2019!

Ken jij er nog andere? Aarzel niet om onderaan te reageren!!!


xoxo

Rani



105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page